Κάντε το αρνάκι της Λαμπρής πιο νόστιμο

Το Πάσχα έφτασε και στα περισσότερα σπίτια οι νοικοκυρές θα ψήσουν αρνάκι, αν δεν "μπει σούβλα". Όμως, τα περισσότερα παιδιά δεν τρώνε το ψητό αρνί. Μαγειρέψτε το διαφορετικά, με πολύ εύκολο τρόπο και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Υλικά
1 μπουτάκι αρνάκι ή κατσικάκι
250 γρ σάλτσα pesto βασιλικού έτοιμη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ

Πλύντε καλά το μπουτάκι και κάντε πολλές χαρακιές με ένα μαχαίρι. Μέσα σε αυτές βάλτε λίγο από το pesto. Μετά απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω στο μπουτάκι, να πάει παντού.

Αφήστε το μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για περίπου δύο ώρες να μαριναριστεί καλά. Κατόπιν βγάλτε του τη μεμβράνη, βάλτε το στο ταψί και ψήστε το στον φούρνο στους 180 ºC για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα, ή μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα και από τις δύο πλευρές,  σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ψηθεί καλά.

Βγάλτε το από το φούρνο όταν θα είναι έτοιμο και κόψτε το σε φέτες. Θα διαπιστώσετε ότι το κρέας θα έχει εντελώς διαφορετική μυρωδιά, αφού ο βασιλικός, που περιέχεται μέσα στη συγκεκριμένη σάλτσα, έχει την ιδιότητα να υπερκαλύπτει ακόμα και τις πιο βαριές οσμές (όπως δηλαδή αυτή του αρνιού). Τα παιδιά θα το αγαπήσουν!

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!